Pazar hariç her gün için 0224 451 13 13 numaralı telefondan randevu olabilirsiniz.
Hasta ve uygun olan günlerde yapılabilir, Pazar ve resmi tatiller hariç.
Acil ameliyatları hemen yapmaktayız.
Hastalık ve hastanın isteğine göre Bursa’daki donanımlı hastanelerde ameliyatlarımızı yapmaktayız.
Çoğu hastamız günü birlik ameliyat edilmekte, aynı gün taburcu edilmektedir.
Bebek anne sütü alıyorsa 3-4 saat aç kalması yeterlidir, mama veya diğer gıda alan bebekler 6 saat kadar aç kalmalıdır. Çok özel bağırsak temizliğine ihtiyaç duyulacak ameliyatlarda ise ameliyattan önceki birkaç gün aç kalması gerekmekte, ağızdan beslenmemekte serumla beslenmektedir.
Çoğu sağlık sigortaları doğuştan anomalileri kapsamadığı için aileler mağdur olmaktadır. Ailelerin bu durumu sigorta yaptırmadan evvel görüşmeleri ve doğuştan anomalileri kapsayacak şekilde sağlık sigortaları yaptırmalarında fayda vardır.
Çok sık aldığım bir soru; ‘’Çocuğumu kaç yaşında sünnet ettirmeliyim?’’
Sünnet için uygun olmayan zaman 2-6 yaş arasıdır. Bu dönemde yapılması gerekliyse genel anestezi altında yapılmalıdır.
Çocuğun psikolojik olumsuzluklardan etkilenmemesi, çabuk iyileşmesi ve bakımının daha rahat olması nedeniyle en uygun sünnet zamanı 2 yaşından öncedir. Yenidoğan döneminde sünnet için ise avantaj ve dezavantajları nedeniyle hala fikir ayrılıkları sürüyor. Eğer tıbbi bir gerekçe yoksa bebeğe 2-3 ayından sonra sünnet yapılması daha doğru olacaktır.
Cerrah tarafından yapılacak sünnetlerde bebeğin altının bezli olması handikap değil avantajdır.
kontrolünde muayene şarttır.
Mümkünse en güzel yöntem genel anestezidir. Eğer çocuğunuz 2-6 yaş arasında ise sünneti genel anestezi ile yapmak gerekir. Birkaç aylık bebeklerde ve büyük çocuklarda lokal anesteziye şans verilebilir.
Anne ve babalar şunu unutmamalıdır ki, lokal anestezide kullanılan ilaçlar da ciddi yan etkilere sahiptir.
kontrolünde muayene şarttır.
Özellikle yenidoğanlarda, kız çocuğu veya erkek çocuğunun dış genital organı cinsine göre uyumsuzluk gösteriyorsa, erkek çocuğu gibi görünüp yumurtaları ele gelmiyorsa veya ağır hipospadiaslı çocukta cinsel gelişim kusuru düşünülmelidir.
Nüfus cüzdanı çıkarılmadan önce mutlaka araştırılması gerek.
Hekim kontrolünde muayene şarttır.
Prepisyum olarak adlandırdığımız sünnet derisi gereksiz bir doku parçası ise neden sünnetli doğmuyoruz? Bu konu sünnet ortaya çıktığından beri tartışılıyor.
Dini boyutunu bir kenara bırakarak tıbbi boyutta değerlendirecek olursak, sünnet penis için hijyenik bir durum yaratır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürdüğü gibi kişiyi veya eşini genital organ kanser riskinden korur. Erkek bebekleri idrar yolu enfeksiyonlardan koruduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca sünnet, derisi sebebiyle çiş yapmada zorlanan çocuklara fayda sağlayabilir. Uygun şartlarda yapılmayan sünnetlerde ileride cinsel fonksiyon bozukluğu gelişebilir.
Halk arasında peygamber sünneti denilen hal erkeklerde doğuştan sünnet derisinin alt kısmının olmamasıdır. Bunların çoğunluğunda da idrar deliği normal yerinden daha aşağıda açılır. Bu duruma tıbbi olarak Hipospadias denir.
İdrar çıkış deliği çok dar ise acilen genişletme yapılır. Esas düzeltim eğer idrar deliği penisin ucuna yakınsa 6 aylıkken, daha derinse bir yaşında yapılmalıdır. İdrar deliği torbanın içinden veya daha geriden açılıyorsa iki aşamalı ameliyat yapılabilir. Birincisi 6 aylıkken, sonraki ise bir yaşında iken yapılmalıdır.
Günübirlik cerrahi uygulamalarında (sünnet, fıtık gibi), anne ya da baba çocuk uyuyana kadar hastane donanımı uygunsa ameliyathanede kalabilir.
Günübirlik cerrahilerde (sünnet, fıtık gibi) iyileşme süreci çok kısadır, çocuk genellikle aynı gün veya takip eden gün içinde ayaklanır. Kullanılan dikiş materyalleri emilebilir özellikte olduğundan dikişlerin alınması gerekli değildir. Daha büyük cerrahi uygulamalar sonrası bakım genellikle hastanede personelinin gözetiminde sürer.
İnmemiş testis ameliyatının en önemli iki riski vardır. Birincisi sperm kanalının kesilmesi, ikincisi de testisi besleyen ana atar damarın zarar görmesi. Ana atar damar eğer zarar görürse testisin beslenmesi bozulacağından dolayı bu testisin gelişimini tamamen durdurmaktadır. Sperm kanalının kesilmesi ya da ezilmesi ile ileride o testisten oluşan spermlerin normal yoldan dışarıya çıkmasını engelleyecektir. Fakat yetkin cerrahlar tarafından yapılan ameliyatlarda herhangi bir komplikasyon görülme oranı hemen hemen yok denecek kadar azdır.
Normal doğumlarda %3 oranında inmemiş testis görünürken erken doğumlarda bu oran % 30lara kadar çıkmaktadır. Bebeklerin ilk 3 ayında daha doğrusu 3. ayda erken puberte ya da mini puberte dediğimiz safhada bütün hormonlar en üst düzeye kadar çıkar ve burada inmemiş testisi olan çocukların testisleri normal yerine iner. 3 aylıkken testisler yerine inmediyse bu testislerin bir daha yerine inme şansı oldukça düşüktür. 6. Ayında kontrol edildiğinde testis yerinde değilse ameliyat edilmelidir.
Normal doğum zamanını bekleyip, normal zamanında doğumunuzu yaptıktan sonra bebek 3.günden sonra ultrasonla böbrekleri kontrol edilip bulguları çocuk ürolojisi uzmanıyla göstermenizde fayda vardır. Bulgulara göre bu hastanın ileri takibi planlanacaktır.